Kalljästa sesambullar

Du behöver 25 g jäst 2.5 dl kall mjölk 2 msk honung 1 tsk salt 1 st ägg 1 dl sesamfrön 8 dl vetemjöl Pensling:...

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl kall mjölk
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 st ägg
  • 1 dl sesamfrön
  • 8 dl vetemjöl

Pensling:

1 st ägg

Garnera med:

sesamfrön

Ugn: 200–225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 1 dl av mjölken och rör ut jästen i mjölken. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, ägg, sesamfrön och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig i minst 10 minuter i köksmaskin.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut degen till en längd. Dela längden i 12 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg bullarna i en välsmord muffinsplåt och täck med en fuktig handduk eller plastfolie och låt stå i kylen över natten.

3

Ta fram plåten när du sätter på ugnen och låt bullarna jäsa i rumstemperatur, ca 10 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

4

Grädda mitt i ugnen tills de får fin färg, ca 8 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Scroll to Top