Du behöver
- 25 g jäst
- 2.5 dl kall mjölk
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 1 st ägg
- 1 dl sesamfrön
- 8 dl vetemjöl
Pensling:
1 st ägg
Garnera med:
sesamfrön
Ugn: 200–225°
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt 1 dl av mjölken och rör ut jästen i mjölken. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, ägg, sesamfrön och nästan allt mjöl. Arbeta degen blank och smidig i minst 10 minuter i köksmaskin.
Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla ut degen till en längd. Dela längden i 12 bitar och rulla bitarna till bullar. Lägg bullarna i en välsmord muffinsplåt och täck med en fuktig handduk eller plastfolie och låt stå i kylen över natten.
Ta fram plåten när du sätter på ugnen och låt bullarna jäsa i rumstemperatur, ca 10 minuter. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen tills de får fin färg, ca 8 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.