RECEPT FRÅN HJ

Kalkonpastrami med nektarin-­mimosa

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 125 g kesella
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk dijonsenap
  • 0.5 tsk nystötta rosépepparkorn
  • 4 msk finhackad purjolök
  • 2 msk hackad dill
  • 2 st nektariner
  • 10 cm gurka
  • salt
  • nymald peppar
  • Servera med

  • kallskuret kött t ex kalkonpastrami, rökt eller kokt skinka nykokt färskpotatis

Gör så här

1

Rör ihop kesella, yoghurt, senap, rosépeppar, purjolök och dill.

2

Skär nektarinerna i små tärningar. Dela gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurkköttet i små tärningar.

3

Vänd ner frukttärningar och gurka i såsen. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Nektarinernas sötma och friskhet passar ­väldigt bra tillsammans med kalkon eller skinka.

Recept