Kaffe- och valnötsmousse

En läcker dessert som kan stå klar i kylen tills den ska serveras.

Du behöver

  • 1 msk kaffepulver
  • 2 msk vatten
  • 4 st äggulor
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 50 g valnötter
  • 2.5 dl vispgrädde

Garnering:

valnötter
hyvlad choklad

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Rör ut kaffepulvret i vatten. Hacka valnötterna. Rör ner dem i tillsammans med socker och äggulor i kaffet i en skål som tål värme.

2
Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Vispa i krämen tills den blir tjock. Tag skålen från värmen och fortsätt att vispa tills krämen är kall.

3
Vispa grädden till hårt skum. Vänd ner grädden i den kalla krämen.

4
Fördela krämen i 4 portionsglas och ställ dem kallt några timmar.

5
Garnera med hyvlad choklad och valnötter.

Scroll to Top