Du behöver
- 1.5 dl russin
- 25 g gojibär
- 25 g blåbär torkade
- 25 g torkade tranbär
- 0.5 dl konjak eller starkvinsglögg
- 400 g mandelmassa med 60 % mandel
- 50 g valnötskärnor
Glasyr:
150 g mjölkchoklad gärna med 30 % kakaohalt
1 msk sirap vit
2 msk vispgrädde
Garnera med:
25 g vit choklad
golden perlini Dr Oetker
en rulle
Gör så här
1
Lägg russin, gojibär, blåbär och tranbär i blöt i konjaken eller glögg några timmar. Mixa samman i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt mandelmassa och valnötskärnor. Mixa till en jämn massa. Forma massan till en tjock rulle. Plasta rullen och låt stå i kylen över natten.
2
Glasyr: Skär mjölkchokladen i bitar och lägg i en glasskål. Smält i mikron på hög effekt i ca 2 minuter eller över hett vattenbad. Blanda med vit sirap och grädde. Rör till en jämn glasyr och bred över rullen. Låt glasyren stelna.
3
Smält vit choklad i en skål över vattenbad och rör den slät. Ringla över rullen. Låt stelna. Skär upp rullen i skivor vid ser-vering.