Julrulle med torkade bär och chokladglasyr

Du behöver 1.5 dl russin 25 g gojibär 25 g blåbär torkade 25 g torkade tranbär 0.5 dl konjak eller starkvinsglögg 400 g mandelmassa med...

Du behöver

  • 1.5 dl russin
  • 25 g gojibär
  • 25 g blåbär torkade
  • 25 g torkade tranbär
  • 0.5 dl konjak eller starkvinsglögg
  • 400 g mandelmassa med 60 % mandel
  • 50 g valnötskärnor

Glasyr:

150 g mjölkchoklad gärna med 30 % kakaohalt
1 msk sirap vit
2 msk vispgrädde

Garnera med:

25 g vit choklad
golden perlini Dr Oetker

en rulle

Gör så här

1
Lägg russin, gojibär, blåbär och tranbär i blöt i konjaken eller glögg några timmar. Mixa samman i en matberedare med kniven monterad. Tillsätt mandelmassa och valnötskärnor. Mixa till en jämn massa. Forma massan till en tjock rulle. Plasta rullen och låt stå i kylen över natten.

2
Glasyr: Skär mjölkchokladen i bitar och lägg i en glasskål. Smält i mikron på hög effekt i ca 2 minuter eller över hett vattenbad. Blanda med vit sirap och grädde. Rör till en jämn glasyr och bred över rullen. Låt glasyren stelna.

3
Smält vit choklad i en skål över vattenbad och rör den slät. Ringla över rullen. Låt stelna. Skär upp rullen i skivor vid ser-vering.

Scroll to Top