RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbstabbouleh med grillad kyckling

Tabbouleh är en fräsch bulgursallad från Mellanöstern med smak av citron och örter. I originalet blandas tomater i salladen, men så här års känns det helt rätt att njuta av våra söta jordgubbar, även i en matig sallad. Den färdiggrillade kycklingen går bra att byta mot stekta och skivade kycklingbröst. Salladen fungerar fint som tillbehör till sommarens grillmat.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl bulgur
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • schalottenlökar hackade
  • 1 dl grovhackade pistaschnötter
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk hackad mynta
  • 3 msk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • salt och nymald peppar
  • 1 st grillad kyckling
  • 4 dl gurka urkärnad och tärnad gurka
  • 4 dl tärnade jordgubbar
  • Röra:

  • 250 g kesella
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad mynta
  • salt

Gör så här

1

Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Låt kallna.

2

Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.

3

Dela kycklingen i mindre bitar.

4

Vänd ner kyckling, gurka och jordgubbar i salladen vid servering.

5

Röra: Mixa ihop ingredienserna och smaka av med salt.


Recept