Du behöver
- 2.5 dl bulgur
- 5 dl grönsaksbuljong
- schalottenlökar hackade
- 1 dl grovhackade pistaschnötter
- 2 dl hackad bladpersilja
- 1 dl hackad dill
- 4 msk hackad mynta
- 3 msk pressad citron
- 3 msk olivolja
- salt och nymald peppar
- 1 st grillad kyckling
- 4 dl gurka urkärnad och tärnad gurka
- 4 dl tärnade jordgubbar
Röra:
250 g kesella
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
2 msk hackad dill
2 msk hackad mynta
salt
Gör så här
Koka bulgurgrynen under lock i buljongen, cirka 10 minuter. Låt kallna.
Blanda bulgur, lök, nötter, örter, citronsaft och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Vänd ner kyckling, gurka och jordgubbar i salladen vid servering.
Röra: Mixa ihop ingredienserna och smaka av med salt.