Jordgubbspizza med vit choklad

Du behöver Mördeg: vetemjöl ca 3 dl 0.5 dl strösocker 0.5 tsk bakpulver 100 g smör Fyllning: jordgubbar ca 350 g små 0.5 dl strösocker...

Du behöver

Mördeg:

vetemjöl ca 3 dl
0.5 dl strösocker
0.5 tsk bakpulver
100 g smör

Fyllning:

jordgubbar ca 350 g små
0.5 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 bitar mördeg
50 g vit choklad

Garnera med:

mynta eller citronmeliss

Servera med:

Vispad grädde eller vaniljglass

Ugn: 200º

12 bitar

Gör så här

1
Lägg mjöl, socker, bakpulver och bitar av smöret i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en degboll. Forma till degen och plasta in den. Låt den vila i kylen ca 1 timme.

2
Ta undan en bit av degen, stor som en pingisboll. Kavla ut resterande deg på bakplåtspapper till en rund kaka, ca 30 cm i diameter.

3
Ansa och dela jordgubbarna, och fördela dem över kakan. Blanda socker och potatismjöl, och strö över jordgubbarna.

4
Nyp bitar av den sparade degbiten och fördela över kakan. Vik upp en kant runt pizzan.

5
Riv chokladen på rivjärn och strö över pizzan. Grädda pizzan på en plåt i mitten av ugnen tills den fått fin färg, 12–14 minuter.

6
Garnera med mynta eller citronmeliss och servera pizzan något avsvalnad med grädde eller glass.

Scroll to Top