RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbsparfait

Av . Foto: Mikkel Adsböl

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 500 g jordgubbar
  • 4 msk florsocker
  • 6 st äggulor
  • 2.5 dl florsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • frön från 1 vaniljstång
  • färdigköpta våffelstrutar

Gör så här

1

Mixa jordgubbar och 4 msk florsocker till en puré i en mixer eller matberedare.

2

Vispa äggulor och resten av florsockret pösigt. Vispa i vaniljkornen. Vispa grädden. Vänd ner jordgubbs-purén i äggvispet och vänd sedan i grädden. Frys in glassen i minst 4 timmar.

3

Skeda upp parfaiten och lägg ett par skedar i varje strut. Dekorera eventuellt med jordgubbe och mynta.


Kommentar:
Enklare än du du tror, helt enkelt perfekt.

Recept