Du behöver
- 600 g kycklingfilé
- 2 msk olivolja
- salt och peppar
Marinad:
1 st citron
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chilipeppar
10 st jordgubbar
0.5 dl olivolja
salt och peppar
1 kruka koriander
Krämig pasta:
300 g pasta t ex fiori
2 dl crème fraîche
2 msk chilisås
1 st vitlöksklyfta
0.5 st rödlök
10 st körsbärstomater
Servera med:
bröd
Gör så här
Pensla kycklingen med olja och krydda med salt och peppar. Grilla direkt tills den fått fin färg. Grilla indirekt tills innertemperaturen är 70°. Låt vila i 10 minuter.
Pressa saften ur citronen, skala och skiva lök och vitlök, dela, kärna ur och strimla chilin, dela jordgubbarna. Blanda allt med olja. Krydda med salt och peppar.
Skiva eventuellt kycklingen och lägg upp på ett fat. Häll på marinaden. Hacka och strö över koriander. Låt dra i 30 minuter.
Krämig pasta: Koka pastan enligt förpackningen och spola den i kallt vatten. Låt rinna av väl. Blanda samman crème fraiche, chilisås och pressad vitlök. Dela tomaterna i klyftor och blanda ner i såsen tillsammans med pastan. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med bröd till kycklingen.
Jordgubbsmarinaden med chili och koriander är en riktig höjdare. Marinaden ger en härlig sötma och välbehövligt sting åt filéerna.
Tips!
Om pastan förbereds så rör gärna i en klick extra crème fraiche vid servering så blir den härligt krämig.