RECEPT FRÅN HJ

Janssons krämiga pastagratäng

Pastagratäng med smak av Janssons frestelse.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • smör
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl hackad persilja
  • 300 g pasta t ex spiraler eller penne
  • 250 g broccoli färsk
  • 1 st ask ansjovisfiléer 125 g
  • 3 dl lagrad ost riven
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 msk ansovisspad
  • nymald vitpeppar
  • 150 g cocktailtomater
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och skiva löken. Mjukstek den i smör. Låt svalna och blanda i dill och persilja.

2

Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Låt rinna av.

3

Dela broccolin i buketter och fintärna stammen. Koka broccolin cirka 1 minut i lättsaltat vatten. Låt rinna av.

4

Varva pasta, mjukstekt lök, broccolibuketter, ansjovisfiléer och det mesta av osten i en ugnsfast form. Vispa ihop grädde, mjölk och ansjovisspad.

5

Häll gräddblandningen i formen. Dela tomaterna och stick ner dem i gratängen. Strö på resten av osten.

6

Gratinera mitt i ugnen tills gratängen har fin färg, cirka 30 minuter.


Recept