RECEPT FRÅN HJ

Janssons frestelse

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 2 msk smör
  • 800 g potatis
  • 1 burk ansjovis à 125 g, spara spadet
  • salt och peppar
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 0.5 dl ströbröd
  • 25 g smör
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Skala, dela och skiva löken tunt och stek den mjuk i en stekpanna med smör. Skala och skär potatisen i tunna strimlor.

2

Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsform. Lägg på lök och ansjovisen delad på längden. Krydda med salt och peppar.

3

Lägg på resten av potatisen och häll på grädde och 1 msk av ansjovisspadet. Strö över ströbröd och lägg på smöret i små klickar.

4

Tillaga i ugnen, ca 1 timme. Täck med folie om den börjar bli mörk. Kontrollera att potatisen är mjuk, grädda annars lite till.


Kommentar:
Tips! Använd lite av ansjovisspadet i gratängen så får den extra god smak.

Recept