RECEPT FRÅN HJ

Italienska aubergineköttbullar

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 3 st aubergine
  • 2-3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 pkt pinjenötter finhackade
  • 0.5 dl parmesanost finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressad
  • 0.5 st liten gul lök finhackad
  • 1 dl ströbröd
  • 0.5 kruka färsk persilja finhackad
  • 0.5 kruka färsk basilika finhackad
  • 2 st äggulor
  • salt och peppar
  • olja till stekning
  • ströbröd
  • Ugn: 220°

Gör så här

1

Dela auberginen i små bitar. Lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Krydda med salt och peppar och ringla på olivoljan. Rosta auberginen i övre delen av ugnen i ungefär 20 minuter, tills den blir mjuk och fått en gyllene färg.

2

Mixa auberginen till en grov puré. Blanda med resterande ingredienser. Forma till små bullar i samma storlek som köttbullar. 

3

Rulla bullarna i ströbröd och lägg på bakplåtspapper. Fritera
i het olja tills bullarna fått en gyllene färg. Servera genast som snacks eller på samma sätt som du skulle servera vanliga italienska köttbullar.


Kommentar:
När det gäller köttbullar är den klassiska italienska polpetti di melanzane kanske den mest kända. Här är en väldigt god vegetarisk variant gjord på aubergine. Precis om traditionella köttbullar kan de serveras med en tomatsås och pasta.

Recept