RECEPT FRÅN HJ

Italiensk potatissallad med salami

Smakrik potatissallad med salami, sardeller, mozzarella och oliver. Medelhavssmaker som alltid går hem.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk repade timjanblad
  • 8 st sardellfiléer hackade
  • 150 g salami i bit
  • 1 pkt cocktailmozzarella ca 150 g
  • 1 st rödlök
  • 4 msk kapris
  • 1.5 dl svarta oliver
  • salt och nymald peppar
  • 250 g coctailtomater
  • 50 g rucola

Gör så här

1

Blanda olivolja, citronsaft, vitlök, timjan och sardeller i en bunke.

2

Tvätta och koka potatisen. Låt ånga av. Skär potatisen i grova bitar. Vänd ner den varma potatisen i dressingen.

3

Skär salamin i tärningar. Låt osten rinna av. Hacka löken.

4

Blanda potatisen med salami, ost, lök, kapris och oliver. Smaka av med salt och peppar.

5

Dela tomaterna. Vänd sist ner tomater och rucola i salladen.


Recept