Italiensk filé med färsk pasta

Du behöver 600 g fläskfilé 2 msk smör eller margarin 1 st rödlök salt peppar 6 st soltorkade tomater i olja 2 dl crème fraîche...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 st rödlök
  • salt peppar
  • 6 st soltorkade tomater i olja
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 3 msk basilika hackad
  • 0.5 dl oliver
  • 300 g pasta färsk
  • 200 g pärltomater
  • 25 g rucola

Gör så här

1
Putsa och skiva köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ta upp köttet.

2
Skala och hacka löken och fräs i stekpannan. Lägg tillbaka köttet tillsammans med strimlade soltorkadetomater, crème fraiche, vatten och fond och koka i 10 minuter.

3
Lägg i basilika och oliver och smaka av med salt och peppar.

4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda med delade tomater och rucola och servera till filén.

Scroll to Top