Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 2 msk smör eller margarin
- 1 st rödlök
- salt peppar
- 6 st soltorkade tomater i olja
- 2 dl crème fraîche
- 2 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 3 msk basilika hackad
- 0.5 dl oliver
- 300 g pasta färsk
- 200 g pärltomater
- 25 g rucola
Gör så här
1
Putsa och skiva köttet och bryn det i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ta upp köttet.
2
Skala och hacka löken och fräs i stekpannan. Lägg tillbaka köttet tillsammans med strimlade soltorkadetomater, crème fraiche, vatten och fond och koka i 10 minuter.
3
Lägg i basilika och oliver och smaka av med salt och peppar.
4
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av och blanda med delade tomater och rucola och servera till filén.