RECEPT FRÅN HJ

Italiensk brödsallad med lufttorkad skinka

Foto: Thomas Carlén

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 4 st lantbröd eller inkråm från ett lantbröd
  • 4 st plommontomater
  • 1 tsk flingsalt
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 st gul lök
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 st isbergssallad gemsallad, eller buffesallad
  • 8 skiva lufttorkad skinka
  • 12 st svarta oliver
  • 0.5 dl parmesanflagor
  • peppar

Gör så här

1
Skiva brödet och skär i bitar eller plocka ur inkråmet i bitar. Lägg i en bunke. Skär tomaterna i bitar. Krama ur dem lätt över brödet så att tomatjuicen sugs upp av brödet. Lägg i tomaterna. Strö över flingsalt och ringla över olivolja. Vänd runt och låt stå i ca 1 timme.
2
Skala och skär löken i tunna klyftor. Tillsätt till salladen tillsammans med vinäger, grovt sönderrivna basilikblad. Lägg upp salladen på ett stort fat. Lägg på tomat- och brödsalladen och fördela skinka, oliver och parmesanflagor över. Strö över lite grovmalen peppar.

Recept