Inlagda päron med ingefära och citrongräs

Receptmängden räcker till 4-8 päron.

Du behöver

  • 4 st päron 4-8 mogna

Lag:

5 dl strösocker
1 l vatten
1 bitar färsk ingefära
1 st citrongräs
1 msk pressad citronsaft

Servera med:

2 dl Vispad grädde

Garnera med:

0.5 dl kokosflingor
citronmeliss

Gör så här

1

Koka lagen först. Mät upp socker och vatten i en gryta. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Låt lagen koka 5 minuter.

2

Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Lägg dem i lagen och låt dem sjuda sakta på låg värme, ca 15 minuter, eller tills de är mjuka. Sätt grytan i kallt vattenbad så att päronen kallnar.

3

Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss.


Kommentar:
Tips! Rosta kokosflingor i en torr het stekpanna under omrörning. Låt dem svalna på tallrik.

Scroll to Top