RECEPT FRÅN HJ

Inlagda päron med ingefära och citrongräs

Receptmängden räcker till 4-8 päron.

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st päron 4-8 mogna
  • Lag:

  • 5 dl strösocker
  • 1 l vatten
  • 1 bitar färsk ingefära
  • 1 st citrongräs
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Servera med:

  • 2 dl Vispad grädde
  • Garnera med:

  • 0.5 dl kokosflingor
  • citronmeliss

Gör så här

1

Koka lagen först. Mät upp socker och vatten i en gryta. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Låt lagen koka 5 minuter.

2

Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Lägg dem i lagen och låt dem sjuda sakta på låg värme, ca 15 minuter, eller tills de är mjuka. Sätt grytan i kallt vattenbad så att päronen kallnar.

3

Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss.


Kommentar:
Tips! Rosta kokosflingor i en torr het stekpanna under omrörning. Låt dem svalna på tallrik.

Recept