Du behöver
- 4 st päron 4-8 mogna
Lag:
5 dl strösocker
1 l vatten
1 bitar färsk ingefära
1 st citrongräs
1 msk pressad citronsaft
Servera med:
2 dl Vispad grädde
Garnera med:
0.5 dl kokosflingor
citronmeliss
Gör så här
Koka lagen först. Mät upp socker och vatten i en gryta. Koka upp med skalad, färsk ingefära, krossat skivat citrongräs och citronsaft. Låt lagen koka 5 minuter.
Skala päronen och skär bort en tunn skiva underst, så de står stadigt när man serverar dem. Lägg dem i lagen och låt dem sjuda sakta på låg värme, ca 15 minuter, eller tills de är mjuka. Sätt grytan i kallt vattenbad så att päronen kallnar.
Lägg över i glasburk med lock eller servera direkt med vispad grädde, rostade kokosflingor och garnera med citronmeliss.
Tips! Rosta kokosflingor i en torr het stekpanna under omrörning. Låt dem svalna på tallrik.