RECEPT FRÅN HJ

Inkokta päron med nötsås

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st päron
  • 8 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • citron
  • 2 st kanelstänger
  • Sås:

  • 2.5 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 st äggula
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk hasselnötskärnor finhackade
  • 0.75 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnera med:

  • riven choklad

Gör så här

1

Skala päronen men behåll skaftet. Koka upp vatten, socker, citronsaft och kanelstängerna och koka päronen i ca 15 minuter tills de är mjuka. Låt svalna i lagen.

2

Nötsås: Vispa ihop mjölk, majsstärkelse, äggula och socker i en kastrull. Värm under omrörning tills såsen tjocknar.

3

Rör ner vaniljsocker och nötter och låt såsen svalna lite. Vispa grädden och rör ner i såsen. Servera till päronen och garnera med riven choklad.


Recept