Inbakad kassler

Inbakad kassler ? en gammal klassiker som alltid blir lika populär.

Du behöver

Det här behövs till 4 port:

3 st smördegsplatta fryst
800 g kassler
250 g vitlöksost
crème fraîche
persilja +2 msk hackad
1 st vitlöksklyfta riven
1 st ägg
1 dl matlagningsgrädde

Ugn: 225°

Gör så här

1

Tina smördegsplattorna i 30 minuter. Lägg två plattor lite omlott och kavla ut till en bottenplatta. Skiva kasslern.

2

Rör ihop 150 g vitlöksost, 2 dl crème fraiche, 2 msk persilja och vitlök och bred mellan skivorna. Lägg ihop och lägg på smördegen.

3

Kavla ut den sista smördegen och lägg ovanpå. Nyp ihop kanterna och pensla med uppvispat ägg.

4

Baka i 25 minuter. Koka upp 2 dl crème fraiche med grädde, resten av osten och persilja. Servera till.

Scroll to Top