Hummersoppa

En gräddigt god soppa med hummersmak som passar perfekt som förrätt.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g rotselleri
  • 2 st morötter
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 dl vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 3 msk koncentrerad hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk maizena
  • 1 tsk kajennpeppar
  • salt, svartpeppar

Servera med:

1 dl Vispad grädde
färsk dill

Gör så här

1

Skala löken, vitlöken, rotsellerin och morötterna. Hacka dem fint. Ringla olivoljan i en kastrull och fräs grönsakerna i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, kajennpeppar, hummerfond, vatten och vin och låt sjuda i ca 20 minuter.

2

Sila bort grönsakerna och häll på grädden. Blanda ut maizenan i lite vatten och vispa ner i soppan. Låt soppan sjuda i ca 10 minuter. Rör om då och då.  Smaka av med salt och svartpeppar. Servera soppan med en klick vispad grädde och en dillkvist.


Kommentar:
Tips! Lyxa till soppan genom att servera den med en hummerklo eller några bitar hummerkött.

Scroll to Top