RECEPT FRÅN HJ

Honungsbakad laxfilé

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 1 kilo laxfilé skinnfri
  • Topping:

  • 150 gram färskost
  • 1 matsked dijonsenap
  • 1 matsked honung
  • salt och peppar
  • 0.5 deciliter mandelspån
  • 0.5 deciliter pumpakärnor
  • 1 matsked olivolja
  • 2 matskedar pressad citronsaft
  • 1 deciliter vispgrädde
  • Garnera med:

  • 2 matskedar hackad gräslök
  • Servera med:

  • kokt romanesco (en korsning mellan broccoli och blomkål) eller broccoli
  • kokt potatis
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Lägg laxen i en ugnsform.

2

Topping: Rör ihop färskost, senap, honung, salt och peppar, och bred på laxen. Strö på mandelspån och pumpakärnor och ringla olja över. Häll citronsaft och grädde runt fisken.

3

Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 20 minuter. Strö över gräslök och servera med kokta grönsaker och kokt potatis.


Recept