Hjortfärsbiffar – hela hösten i en rätt!

Du behöver 800 g hjortfärs 4 st schalottenlökar smör att steka i 1 st rosmarinkvist 2 dl grädde 1 st ägg 3 msk dijonsenap 1...

Du behöver

  • 800 g hjortfärs
  • 4 st schalottenlökar
  • smör att steka i
  • 1 st rosmarinkvist
  • 2 dl grädde
  • 1 st ägg
  • 3 msk dijonsenap
  • 1 tsk enbär nystötta
  • salt

Gör så här

1

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i smör. Låt den sedan svalna.

2

Blanda färsen med lök, finhackad rosmarin, grädde, ägg, senap och enbär. Salta och peppra.

3

Forma färsen till biffar och stek dem sedan i smör ca 3 min på varje sida eller slutstek i ugn.


Kommentar:
Saftiga och gräddiga biffar på hjort med smak av senap och enbär. Servera med svamp och lingon. Tips! Spara stekskyn och vispa ut med lite fond, portvin och grädde om du vill ha en sås till.

Scroll to Top