RECEPT FRÅN HJ

Heta chiliräkor

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal stora
  • 2.5 st vitlöksklyftor
  • 1.5 st röda spanska chilifrukter
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk hackad bladpersilja
  • Servera med:

  • 1 st baguette

Gör så här

1

Skala räkorna, med behåll skaltippen kvar på stjärten. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Snitta, kärna ur och hacka chilifrukterna. Blanda olja, vitlök och chili i en glasburk med lock och ta med på utflykten.

2

Tänd grillen och låt grillbriketterna bli glödande grå. Ställ formen eller stekpannan direkt på kolen. Fräs oljeblandningen i formen, 30 sekunder. Rör om med en träsked. Tillsätt räkorna och låt de fräsa, ca 2 minuter. Strö över persilja och servera med baguette. Ta en bit bröd och doppa i den smakrika oljan till räkorna.


Kommentar:
Tillaga i en paellaform av glaserad keramik eller i en stekpanna direkt på glödande kol i picknickgrillen.

Recept