Du behöver
- 2 msk ättiksprit 12 %
- 0.5 dl vatten
- 2 dl rörsocker ekologiskt
- 1 tsk salt
- 1 st kanelstång
- 1 msk färsk ingefära
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st röd spansk chilipeppar
- 3 st färska lökar
- 500 g tomater röd, gul och orange
- 2 dl gula russin
Gör så här
1
Koka upp ättiksprit, vatten, rörsocker, salt, kanelstång, hackad ingefära, skalad skivad vitlök, finhackad chili, skalad skivad lök, tomater i bitar och sköljda russin i en gryta. Koka på svag värme, 30–40 minuter. Rör om då och då. Smaka av.
2
Ta bort kanelstången och ös upp i varma glasburkar. Sätt på lock, Förvara svalt. Efter cirka 2 veckor har chutneyn mognat i smak. Gott till grytor och curryrätter. Även god att blanda som smaksättare i turkisk yoghurt och få en kall sås till vegetariska rätter, stekt eller grillat kött, fisk eller kyckling.