Het currysoppa med kyckling

En soppa med sting.

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 st gul lök
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 tsk curry
  • 2 st potatis
  • 3 st morötter
  • 1 st selleristjälk
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 st burk kokosmjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm sambal oelek
  • lime saft av 1

Garnering:

2 st salladslökar

Det här behövs till 4-5 port:

Gör så här

1
Skär kycklinglår-filéerna i mindre bitar. Bryn dem i lite matfett. Lägg över dem i en gryta.

2
Skala lök och vitlök. Hacka dem. Lägg ner det i grytan tillsammans med curry och fräs det tills löken blir mjuk utan att få färg.

3
Skala potatisarna och skär dem i klyftor. Skala morötterna och skär dem i stavar. Ansa sellerin och skär den i stavar. Lägg ner det i grytan och låt det fräsa med några minuter.

4
Späd med buljong och kokosmjölk. Krydda med salt och sambal oelek. Låt soppan småkoka under lock ca 12–15 minuter. Smaka av med pressad limesaft och eventuellt mera salt och sambal oelek.

5
Ansa salladslöken och strimla den. Strö den över soppan.


Kommentar:
Currysoppans kycklinglårfilé kan bytas ut mot kycklingbröst.

Scroll to Top