Du behöver

  • 1 styck färsk kyckling
  • 100 gram smör
  • 3 stycken vitlöksklyftor
  • 1 styck citron rivet skal, spara citronen till fyllningen
  • 2 matskedar hackad färsk timjan
  • salt
  • peppar
  • 600 gram delikatesspotatis
  • 2 stycken palsternackor
  • 2 stycken morötter
  • 250 gram brysselkål
  • 1 styck citron se ovan
  • 1 styck äpple
  • Pensling: 25 g smör, 2 msk kinesisk soja

    Ugn: 200°

Gör så här

1

Tvätta kycklingen och torka den torr med hushållspapper. 

2

Rör ihop rumsvarmt smör, pressad vitlök, citronskal, timjan, salt och peppar. Lossa försiktigt skinnet vid bröst och lår och tryck in smöret under skinnet. 

3

Fyllning: Skär citron och äpple i bitar och lägg in i kycklingen. Bind ihop benen med steksnöre. Lägg kycklingen i en smord ugnsform med bröstsidan upp.

4

Pensling: Smält smöret och blanda i soja, salt och peppar och pensla kycklingen med blandningen.

5

Tillaga kycklingen i ugnen, ca 45 minuter, tills innertemperaturen vid benet är 80°.

6

Tvätta potatisen. Skala palsternacka och morot. Ansa brysselkålen. Skär allt i bitar och lägg runt kycklingen i formen när den varit inne i
ugnen i 15 minuter. Tillaga tillsammans med kycklingen tills den är klar.


Recept // Fler färsk kycklingrecept