Du behöver
- 2 st fänkålsstånd
- 2 st rödlökar
- 900 g delikatesspotatis
- salt och peppar
- 3 msk olivolja
- salt och peppar
- 0.5 dl färsk timjan
- 1.2 kg laxfilé skinnfri
- 200 g körsbärstomater
- 1 msk pressad citronsaft
Topping:
1 dl hackade örter t ex persilja, dill, timjan
2 msk pressad citronsaft
2 msk olivolja
Ugn: 225°
Gör så här
Dela fänkålen och skär bort rotstocken. Skär fänkålen i tunna klyftor. Skala och klyfta löken. Dela potatisarna på mitten. Blanda fänkål, lök, potatis, salt och peppar med olja, och lägg i en ugnsform. Strö över timjan. Tillaga i ugnen, 20 minuter.
Lägg laxen på grönsakerna och lägg tomaterna runt om. Krydda laxen med salt och peppar och droppa över citronsaft. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 15 minuter.
Topping: Blanda örter, citronsaft och olja, och strö över laxen.