RECEPT FRÅN HJ

Hel laxsida i ugnen

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 2 st fänkålsstånd
  • 2 st rödlökar
  • 900 g delikatesspotatis
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 1.2 kg laxfilé skinnfri
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 msk pressad citronsaft
  • Topping:

  • 1 dl hackade örter t ex persilja, dill, timjan
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Dela fänkålen och skär bort rotstocken. Skär fänkålen i tunna klyftor. Skala och klyfta löken. Dela potatisarna på mitten. Blanda fänkål, lök, potatis, salt och peppar med olja, och lägg i en ugnsform. Strö över timjan. Tillaga i ugnen, 20 minuter.

2

Lägg laxen på grönsakerna och lägg tomaterna runt om. Krydda laxen med salt och peppar och droppa över citronsaft. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 15 minuter.

3

Topping: Blanda örter, citronsaft och olja, och strö över laxen.


Recept