Hawaiikotlett

Namnet har rätten fått av ananasen, som vi får från den soliga ön i Söderhavet. Med lättlagade tillbehör blir den enklaste kotlett festmat!

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0.5 krm malen ingefära

Tillbehör:

2 dl krossad ananas
0.5 msk fransk senap
0.5 krm malen ingefära
jordnötter
mango chutney

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Smält fettet i stekpannan och börja steka kotletterna när fettet har slutat fräsa. Stek ca 3-4 minuter på var sida. Salta, krydda och låt kotletterna eftersteka tills de är genomstekta.

2
Rör under tiden ihop ananaskrosset med senap och ingefära. Servera detta till kotletterna tillsammans med jordnötter och mango chutney. Kokt ris är också gott till. Blanda gärna detta med hackad röd paprika. Garnera med en grön kvist.

Scroll to Top