RECEPT FRÅN HJ

Hawaiikassler

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st purjolök
  • 1 msk smör
  • 2 dl långkornigt ris
  • salt
  • 600 g kassler
  • 1 burk skivad ananas 565 gram
  • 2 dl grädde
  • 1 krm ingefära
  • 2 msk senap
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Skölj och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt ris, salt och vatten enligt förpackningen och koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

2

Häll riset i botten på en smord form. Skiva kasslern och lägg ovanpå. Dela ananasen i bitar och lägg ovanpå kasslern. 

3

Blanda samman grädde, ingefära och senap och häll i formen. Gratinera i 15 minuter.


Kommentar:
Frukt i maten kom starkt på 1970-talet. Söt ananas och salt kassler är fortfarande en väldigt god kombination.

Recept