RECEPT FRÅN HJ

Havtornssill med enbär

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
8 portioner

Du behöver

  • 2 st förpackningar inläggningssill
  • 1 st rödlök
  • 10 cm purjolök
  • 2 dl små blomkålsbuketter
  • 1 dl fryst havtorn
  • Ättikslag

  • 1 dl ättikssprit 12 %
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 10 st krossade enbär
  • 3 msk gin valfritt

Gör så här

1

Koka upp alla ingredienser utom gin till lagen. Ta från värmen, tillsätt eventuellt gin och låt kallna.

2

Skölj sillfiléerna i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem i bitar.

3

Skiva rödlöken och purjolöken tunt.

4

Varva sill, lök, blomkål och havtorn i en väl rengjord burk. Häll över den kalla lagen. Låt sillen stå i kylen minst ett dygn innan servering.


Kommentar:
Numera finns färdigurvattnade sillfiléer i vakuumförpackning eller på burk som gör att det är väldigt enkelt att lägga in sin egen sill. Den här inlagda sillen har nordisk smak av enbär, havtorn och en skvätt gin.

Recept