RECEPT FRÅN HJ

Havrepannkakor med hjortronmylta

Pannkakor med sylt och grädde får en verkligen att känna sig som barn på nytt. För den som vill är det gott att pudra lite nystötta kardemummakärnor eller kanel på grädden.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
1 röstande.

Du behöver

  • 2 deciliter havregryn
  • 1 deciliter siktat dinkelmjöl
  • 0.5 teskedar salt
  • 6 deciliter mjölk
  • 3 stycken ägg
  • 50 gram smör
  • Hjortronmylta:

  • 250 gram frysta hjortron
  • 1 deciliter strösocker
  • Servera med:

  • vispgrädde

Gör så här

1

Blanda havre, mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Rör ner äggen.

2

Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.

3

Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna och häll i ett tunt lager pannkakssmet.

4

Grädda tunna pannkakor, ca 10 stycken, i en stekpanna.

5

Hjortronmylta: Lägg frysta hjortron och socker i en skål och låt tina i rumstemperatur. Rör om då och då tills sockret smält. Servera med hjortronmylta och vispad grädde.


Recept