Du behöver
- 2 dl havregryn
- 1 dl siktat dinkelmjöl
- 0.5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 st ägg
- 50 g smör
Hjortronmylta:
250 g frysta hjortron
1 dl strösocker
Servera med:
vispgrädde
Gör så här
Blanda havre, mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa i resten av mjölken. Rör ner äggen.
Smält eventuellt smöret och rör ner det i smeten, då behövs inget extra smör vid gräddningen.
Om inget smör används i smeten, smält smör i en stekpanna och häll i ett tunt lager pannkakssmet.
Grädda tunna pannkakor, ca 10 stycken, i en stekpanna.
Hjortronmylta: Lägg frysta hjortron och socker i en skål och låt tina i rumstemperatur. Rör om då och då tills sockret smält. Servera med hjortronmylta och vispad grädde.