RECEPT FRÅN HJ

Hästskor

Den här degen ska vila i minst tre timmar men helst över natten.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
50 stycken

Du behöver

  • 5.5 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 msk ljus sirap
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 msk vatten
  • 200 g smör
  • Ugn: 175º

  • 0,5 tsk kardemumma Malen

Gör så här

1

Blanda mjöl, socker, sirap, kanel och kardemumma. Lös upp bikarbonaten i vattnet och tillsätt det tillsammans med kallt smör till mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg och låt den vila i kylen i minst 3 timmar, men gärna över natten.

2

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 6 bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder och skär dem i bitar som är 8 cm långa.

3

Böj bitarna till hästskor och lägg på plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med gaffel. Grädda i 10 minuter.


Kommentar:
Tips! Gör en grop i mjölet med matskedsmåttet och mät upp sirapen genom att hälla den i gropen.

Recept