RECEPT FRÅN HJ

Hamburgerbröd

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 styck

Du behöver

  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 tsk torrjäst
  • 2.5 msk strösocker
  • 1 st ägg
  • 7.5 dl vetemjöl special
  • 50 g smör
  • 1.5 tsk salt
  • Pensling:

  • ägg
  • sesamfrön
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Värm vatten och mjölk till 37°. Vispa i jäst och socker och låt stå i 10 minuter. Vispa upp ägget i en skål. Lägg mjölet i bakskålen och finfördela smöret i mjölet. 

2

Tillsätt jästmjölken, ägg och salt och arbeta ihop till en deg i maskin. Arbeta degen i 10 minuter, den är lite kladdig. Täck skålen med plastfolie och låt degen jäsa i 1–2 timmar.

3

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i 8–10 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

4

Pensling: Vispa upp ägget med 1 tsk vatten och pensla bullarna. Strö på sesamfrö om du vill. Grädda i ca 15 minuter.


Kommentar:
Himmelska hamburgerbröd. Degen ska vara kladdig men gå bra att rulla till bullar med lite mjöl på bakbordet och på händerna.

Recept