RECEPT FRÅN HJ

Hallontårta med vit choklad och mascarpone

Stilig och grann! En ljuvlig tårta med len och vänlig fyllning och en smakrik hallonsirap som pricken över i:et.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
8 bitar

Du behöver

    Botten:

  • 3 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 0.75 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning:

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 250 g mascarpone
  • 400 g hallon
  • Hallonsirap:

  • 150 g hallon
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 3 msk strösocker
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Fyllning: Koka upp grädden. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll grädden över chokladen. Rör om tills den smält. Rör i mascarpone. Låt fyllningen stå kallt och stelna till.

2

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Låt svalna.

3

Koka upp hallon, citronsaft och socker. Koka tills det tjocknar, ca 30 minuter. Sila bort kärnorna och låt sirapen kallna.

4

Dela tårtbottnen i två delar. Bred på hälften av fyllningen och lägg på lite hallon. Lägg på den andra bottnen och bred på resten av fyllningen. Ringla över sirapen och toppa med hallon.


Recept