Hallonsnurror med vit choklad

Du behöver 50 g jäst 5 dl mjölk 37° 0.5 tsk salt 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 150 g smör rumsvarmt 13 dl vetemjöl...

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk 37°
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 150 g smör rumsvarmt
  • 13 dl vetemjöl

Fyllning:

150 g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
100 g vit choklad
150 g hallon färska

Pensling:

ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en skål och häll på ljummen mjölk, 37°. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, smöret i bitar och det mesta av mjölet. Arbeta degen i maskin tills den är smidig. Låt degen jäsa övertäckt i 45 minuter.

2

Rör ihop smör och socker till fyllningen, riv chokladen och mosa hallonen lätt.

3

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut till en platta 40×60 cm. Bred på smörfyllning och strö över choklad och hallon.

4

Vik degen dubbel på längden och skär ut 20 remsor. Snurra dem till knutar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta i 30 minuter.

5

Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i ca 12 minuter. Sikta florsocker över vid servering.

Scroll to Top