Hallongrottor

Du behöver 3 dl mandelmjöl 1 dl majsmjöl 2 dl rismjöl 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1 tsk fiberhusk 150 g smör 0.5 dl...

Du behöver

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk fiberhusk
  • 150 g smör
  • 0.5 dl hallonsylt

Ugn: 175°

Gör så här

1
Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, socker, vaniljsocker, fiberhusk och smöret i bitar i en matberedare och kör tills det nästan bildas en deg.

2
Ta upp och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 20 bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg dem i små pappersformar och tryck en fördjupning mitt i varje. Klicka i hallonsylt. Grädda strax under mitten i ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top