Du behöver
- 200 g smör
- 0.5 g saffran 1 kuvert
- 2 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1.5 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 st morot
Glasyr:
100 g vit choklad
2 dl grädde 40 %
0.5 dl florsocker
75 g smör
1 st lime rivet skal
Dekorera med:
socker Dr Oetker
Ugn: 175°
Det här behövs till 40 bitar:
Gör så här
1
Smörj och bröa en liten långpanna som är ca 23×30 cm. Smält smöret och låt det svalna. Gnugga saffranet i kuvert med den kupiga sidan av en matsked, så att det smular sig. Klipp upp kuvertet.
2
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smör, saffran, och mjölk. Blanda mjölet med bakpulver och finriven morot och rör ner i smeten.
3
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, i ca 25 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper, när den svalnat något.
4
Glasyr: Hacka chokladen och smält i en bunke i hett vattenbad. Blanda chokladen med 1/2 dl av grädden till en slät smet och vispa ner i resten av grädden. Tillsätt florsocker, mjukt smör och limeskal och vispa fluffigt. Låt stå i kylen.
5
Bred glasyren över den avsvalnade kakan och strö över guldströssel. Skär kakan i ca 20 rutor och dela dem på diagonalen till trekanter. Strö över strössel.