Gulaschkotletter

Låt kotletterna brässera i en mustig gulasch. Grytan innehåller potatis så en klick gräddfil, grönsallad och ett gott bröd räcker gott som tillbehör.

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • smör
  • flingsalt nymald peppar
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd paprika
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk oregano torkad
  • 1 tsk kumminfrö nystötta
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st burk krossade tomater 400 g
  • 5 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • 4 st potatis ca 400 g
  • hackad persilja

Servera med:

gräddfil
blandad sallad
bröd

Gör så här

1
Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra, och ställ åt sidan.

2
Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i små tärningar. Fräs lök, vitlök och paprika i en stor gryta med smör. Tillsätt paprikapulver, oregano, kummin-frön och låt fräsa en stund. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och fond, och koka sakta under lock, ca 10 minuter.

3
Skala och tärna potatisen och tillsätt till i grytan och koka i ca 10 minuter. Lägg i kotletterna och koka ytterligare 8–10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja. Servera med gräddfil, grönsallad och bröd.

Scroll to Top