Gulaschgryta med paprika

Du behöver 800 g högrev eller bog av nötkött 2 msk smör 3 st gula lökar 3 st vitlöksklyftor 1 tsk salt 1 tsk citronpeppar...

Du behöver

  • 800 g högrev eller bog av nötkött
  • 2 msk smör
  • 3 st gula lökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk mejram
  • 2 tsk kummin stött
  • 0.5 st peppar röd spansk
  • 3 msk kalvfond konc
  • 375 g krossade tomater

Garnera med:

0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul

Servera med:

turkisk yoghurt
potatis kokt pressad

Det här behövs till 4–6 port:

Gör så här

1
Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Bryn det, i omgångar, i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Klyfta löken och riv vitlöken, och fräs med sista omgången kött.

2
Salta och krydda grytan med citronpeppar, paprikapulver, timjan, mejram, kummin och urkärnad och hackad spansk peppar. Tillsätt fond och tomater.

3
Rör om och låt grytan koka upp och sedan sjuda på svag värme, ca 1 1/2 timme tills köttet är mört. Smaka av, garnera med delad paprika och servera med yoghurt och potatis.

Scroll to Top