Du behöver
- 800 g högrev eller bog av nötkött
- 2 msk smör
- 3 st gula lökar
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 1 tsk citronpeppar
- 2 msk paprikapulver
- 1 tsk timjan
- 1 tsk mejram
- 2 tsk kummin stött
- 0.5 st peppar röd spansk
- 3 msk kalvfond konc
- 375 g krossade tomater
Garnera med:
0.5 st röd paprika
0.5 st paprika gul
Servera med:
turkisk yoghurt
potatis kokt pressad
Det här behövs till 4–6 port:
Gör så här
1
Skär köttet i 3 cm stora tärningar. Bryn det, i omgångar, i en stekpanna med smör och lägg över i en gryta. Klyfta löken och riv vitlöken, och fräs med sista omgången kött.
2
Salta och krydda grytan med citronpeppar, paprikapulver, timjan, mejram, kummin och urkärnad och hackad spansk peppar. Tillsätt fond och tomater.
3
Rör om och låt grytan koka upp och sedan sjuda på svag värme, ca 1 1/2 timme tills köttet är mört. Smaka av, garnera med delad paprika och servera med yoghurt och potatis.