RECEPT FRÅN HJ

Guacamole

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st röd chilifrukt
  • 1 st rödlök
  • 4 st avokado
  • 2 msk pressad lime
  • 2 msk olivolja
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 4 msk hackad koriander
  • tabasco
  • salt

Gör så här

1

Klyv chilin på längden, ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. Skala och hacka löken.

2

Gröp ur avokadoköttet och mosa ihop med limesaft och olivolja.

3

Blanda i chili, lök, vitlök och koriander. Smaka av med tabasco och salt.


Kommentar:
Ingen mexmiddag utan guacamole. Lika god till dipp som att servera till en chili con carne. En klick turkisk yoghurt är också god att blanda i avokadoröran.

Recept