Grönsakaslasagne med varmrökt lax

Du behöver 0.5 st squash gul 0.5 st squash grön 0.5 st fänkål 2 msk rapsolja salt och peppar 200 g lax varmrökt 6 st...

Du behöver

  • 0.5 st squash gul
  • 0.5 st squash grön
  • 0.5 st fänkål
  • 2 msk rapsolja
  • salt och peppar
  • 200 g lax varmrökt
  • 6 st lasagneplattor

Sås:

6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 dl parmesanost riven
salt och peppar
1.5 dl gratängost

Servera med:

blandad sallad

Gör så här

1
Skiva squash och fänkål tunt på mandolin eller med en kniv. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja, ca 5 min. Salta och peppra. Dela laxen i bitar.

2
Sås: Blanda 1 dl mjölk med mjölet i en redningsbägare. Koka upp res-ten av mjölken i en kastrull och vispa ner redningen. Låt såsen koka under omrörning i 3 min. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.

3
Varva sås, lasagneplattor, bitar av varmrökt lax och grönsaksfräs i en smord ugnsfast form. Avsluta med sås. Strö över riven gratängost och tillaga mitt i ugnen, ca 25 min. Servera med blandad sallad.

Scroll to Top