Du behöver
- 0.5 st squash gul
- 0.5 st squash grön
- 0.5 st fänkål
- 2 msk rapsolja
- salt och peppar
- 200 g lax varmrökt
- 6 st lasagneplattor
Sås:
6 dl mjölk
3 msk vetemjöl
1 dl parmesanost riven
salt och peppar
1.5 dl gratängost
Servera med:
blandad sallad
Gör så här
1
Skiva squash och fänkål tunt på mandolin eller med en kniv. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olja, ca 5 min. Salta och peppra. Dela laxen i bitar.
2
Sås: Blanda 1 dl mjölk med mjölet i en redningsbägare. Koka upp res-ten av mjölken i en kastrull och vispa ner redningen. Låt såsen koka under omrörning i 3 min. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar.
3
Varva sås, lasagneplattor, bitar av varmrökt lax och grönsaksfräs i en smord ugnsfast form. Avsluta med sås. Strö över riven gratängost och tillaga mitt i ugnen, ca 25 min. Servera med blandad sallad.