Grönkålssallad med varmrökt lax

Du behöver 4 st grönkålskvistar 200 g 2 msk olivolja 1 msk pressad citronsaft 1 tsk honung salt och peppar 1 st äpple 0.5 dl...

Du behöver

  • 4 st grönkålskvistar 200 g
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 tsk honung
  • salt och peppar
  • 1 st äpple
  • 0.5 dl flagad mandel
  • 0.5 dl prästost riven
  • 600 g laxfilé varmrökt
  • 1 dl dill
  • 25 g smör

Ugn: 200°

Gör så här

1
Skölj kålen väl och ta bort bladen från stammen. Hacka kålen och blanda med olja, citronsaft, honung, salt och peppar.

2
Dela, kärna ur och tärna äpplet och blanda med kålen. Strö över flagad mandel och riven ost.

3
Ta bort skinnet från laxen och strö över grovhackad dill. Lägg på smöret i klickar och linda in laxen i folie. Värm i ugnen i 20 minuter.

Scroll to Top