RECEPT FRÅN HJ

Grön thaicurry

Fräsch grönsaksgryta som får oss att drömma om en resa till varmare breddgrader. Grytan har lite sting i smaken – vill du minska på styrkan ska du halvera mängden currypasta och ingefära.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 500 gram squash
  • 1 styck grön paprika
  • 3 stycken salladslökar
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • 2 matskedar färsk ingefära hackad
  • solrosolja till stekning
  • 1 matsked currypasta thai green curry
  • 1 matsked ljus soja
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 3 deciliter gröna ärter
  • 1 styck lime rivet skal och pressad saft
  • 1.5 deciliter rostade cashewnötter
  • 0.75 deciliter rostade kokoschips
  • 1 kruka koriander
  • Servera med:

  • jasminris

Gör så här

1

Skiva squashen och skär skivorna i halvmånar. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.

2

Stek squash, paprika, lök, vitlök och ingefära under omrörning i olja i en wok- eller stor stekpanna.

3

Rör i currypasta och soja. Tillsätt kokosmjölk och sjud några minuter tills grönsakerna är mjuka.

4

Blanda i ärter och lime precis mot slutet av koktiden.

5

Rosta cashewnötter och kokoschips var för sig i en torr stekpanna. Vid servering: strö över nötter, kokoschips och hackad koriander.


Recept