Grön thaicurry

Fräsch grönsaksgryta som får oss att drömma om en resa till varmare breddgrader. Grytan har lite sting i smaken ? vill du minska på styrkan ska du halvera mängden currypasta och ingefära.

Du behöver

  • 500 g squash
  • 1 st grön paprika
  • 3 st salladslökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk ingefära hackad
  • solrosolja till stekning
  • 1 msk currypasta thai green curry
  • 1 msk ljus soja
  • 1 burk kokosmjölk 400 ml
  • 3 dl gröna ärter
  • 1 st lime rivet skal och pressad saft
  • 1.5 dl rostade cashewnötter
  • 0.75 dl rostade kokoschips
  • 1 kruka koriander

Servera med:

jasminris

Gör så här

1

Skiva squashen och skär skivorna i halvmånar. Kärna ur och strimla paprikan. Strimla salladslöken. Skala och hacka vitlöken.

2

Stek squash, paprika, lök, vitlök och ingefära under omrörning i olja i en wok- eller stor stekpanna.

3

Rör i currypasta och soja. Tillsätt kokosmjölk och sjud några minuter tills grönsakerna är mjuka.

4

Blanda i ärter och lime precis mot slutet av koktiden.

5

Rosta cashewnötter och kokoschips var för sig i en torr stekpanna. Vid servering: strö över nötter, kokoschips och hackad koriander.

Scroll to Top