Grön sparrissoppa med parmesanflarn

Du behöver 250 g grön sparris 1 st schalottenlök 1 msk smör 4 dl kycklingbuljong av fond 2 dl matlagningsgrädde 1 st potatis salt peppar...

Du behöver

  • 250 g grön sparris
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 4 dl kycklingbuljong av fond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 st potatis
  • salt peppar

Parmesanflarn:

2 dl parmesanost färskriven

Ugn: 225°

Gör så här

1
Ansa sparrisen och bryt bort den nedersta delen av stjälkarna. Skär av topparna och spara dem till serveringen. Skär resten av sparrisen i bitar. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs sparrisbitarna och lök i en kastrull med smör, ca 3 minuter. Tillsätt buljong och grädde och låt koka tills lök och sparris är mjuka.

2
Skala och riv potatisen fint. Låt potatisrivet koka med för att reda av soppan. Smaka av med salt och peppar.

3
Parmesanflarn: Lägg parmesanosten i 4 avlånga högar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, tills osten smält och fått färg. Låt flarnen svalna först på plåten och sedan på galler. Servera soppan i glas och garnera med sparristopparna. Lägg ostflarnen på kanten.

Scroll to Top