Grön ärtsoppa

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 250 g ärter frysta gröna 1 st grönsaksbuljongtärning 4 dl vatten 1 dl...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 250 g ärter frysta gröna
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • 2 skiva fullkornsbröd
  • 1 st äpple
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 0.5 tsk kanel
  • 7 st plättar stekta

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök, och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt ärter, buljongtärning och vatten, och koka i 8 minuter.

2
Mixa soppan slät och koka upp med grädde. Smaka av med salt och peppar. Rosta brödskivorna och bryt den i bitar. Servera till soppan.

3
Kärna ur och klyfta äpplet. Stek i en stekpanna med smör tillsammans med socker och kanel. Servera till plättarna.

Scroll to Top