RECEPT FRÅN HJ

Grillade majskolvar med bönsalsa

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st majskolvar förkokta eller färska
  • 50 g smör
  • 1 krm chilipulver
  • 0.5 tsk rökt paprikapulver
  • flingsalt
  • Salsa:

  • 1 burk svarta bönor
  • 1 st röd chilifrukt
  • 2 st salladslökar
  • 300 g tomater
  • 3 dl fintärnad melon t ex ogen
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 1 st lime pressad saft
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Avokadoyoghurt:

  • 2 st avokado
  • 1.5 msk pressad lime
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilifrukt
  • 3.5 dl hackad rödlök
  • 0.5 dl hackad koriander
  • 1 krm tabasco
  • salt

Gör så här

1

Majs: Blanda ihop smör, chilipulver och paprikapulver. Grilla majsen runt om över glöd. Den förkokta behöver bara få fin färg, den färska ska bli genomgrillad och få fin färg. 

2

Bred lite av smöret över majsen och servera resten till. Krydda med flingsalt.

3

Salsa: Skölj bönorna och låt rinna av. Klyv chilifrukten, ta bort kärnorna och finhacka chiliköttet. Strimla löken och fintärna tomaterna. 

4

Blanda ingredienserna och smaka av med salt och peppar. 

5

Avokadoyoghurt: Mosa avokadoköttet med limesaft och yoghurt. Dela chilifrukten på längden. Ta bort kärnor och väggar och finhacka chiliköttet. 

6

Blanda alla ingredienser och smaka av med tabasco och salt.


Kommentar:
Under säsong är det härligt att grilla färska majskolvar. Vik bort blasten från majskolvarna och dra den bakåt, men låt bladen vara kvar. Det blir bra handtag när du ska vända majsen på grillen. Ta bort det trådiga ”skägget”. Låt majsen grillas under lock. Räkna med ca 15 minuter.

Recept