Du behöver
- 500 g grön sparris
- olivolja
- flingsalt
- pecorino
- 3 msk rostade pinjenötter
Dressing:
2 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk rivet citronskal
1 tsk pressad citron
3 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 krm chiliflakes
1 dl pecorino finriven
salt
Gör så här
Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Ställ i kylen och rör om i dressingen före servering.
Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Pensla grönsakerna med olivolja.
Grilla grönsakerna över glöd tills de är mjuka och har fin färg. Lägg upp på fat och krydda med flingsalt.
Ringla över en del av dressingen och servera resten till. Hyvla över pecorino och strö på pinjenötter.
Grillad sparris med ostdressing och nötter är en av sommarens godaste grönsaksrätter – och den passar till det mesta. Pecorinon går bra att byta mot parmesanost.