RECEPT FRÅN HJ

Grillad sparris med pecorinodressing

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • olivolja
  • flingsalt
  • pecorino
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • Dressing:

  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 tsk rivet citronskal
  • 1 tsk pressad citron
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 dl pecorino finriven
  • salt

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Ställ i kylen och rör om i dressingen före servering.

2

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Pensla grönsakerna med olivolja.

3

Grilla grönsakerna över glöd tills de är mjuka och har fin färg. Lägg upp på fat och krydda med flingsalt.

4

Ringla över en del av dressingen och servera resten till. Hyvla över pecorino och strö på pinjenötter.


Kommentar:
Grillad sparris med ostdressing och nötter är en av sommarens godaste grönsaksrätter – och den passar till det mesta. Pecorinon går bra att byta mot parmesanost.

Recept