Grillad sparris med pecorinodressing

Du behöver 500 g grön sparris olivolja flingsalt pecorino 3 msk rostade pinjenötter Dressing: 2 dl lätt crème fraiche 0.5 tsk rivet citronskal 1 tsk...

Du behöver

  • 500 g grön sparris
  • olivolja
  • flingsalt
  • pecorino
  • 3 msk rostade pinjenötter

Dressing:

2 dl lätt crème fraiche
0.5 tsk rivet citronskal
1 tsk pressad citron
3 msk olivolja
1 tsk flytande honung
1 krm chiliflakes
1 dl pecorino finriven
salt

Gör så här

1

Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt. Ställ i kylen och rör om i dressingen före servering.

2

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Pensla grönsakerna med olivolja.

3

Grilla grönsakerna över glöd tills de är mjuka och har fin färg. Lägg upp på fat och krydda med flingsalt.

4

Ringla över en del av dressingen och servera resten till. Hyvla över pecorino och strö på pinjenötter.


Kommentar:
Grillad sparris med ostdressing och nötter är en av sommarens godaste grönsaksrätter – och den passar till det mesta. Pecorinon går bra att byta mot parmesanost.

Scroll to Top