Grillad rostas med primörsallad och parmesankräm

Du behöver 600 g rostas Marinad: 3 st vitlöksklyftor 1 st citron rivet skal och pressad saft 0.5 dl olivolja 10 st salviablad salt peppar...

Du behöver

  • 600 g rostas

Marinad:

3 st vitlöksklyftor
1 st citron rivet skal och pressad saft
0.5 dl olivolja
10 st salviablad
salt peppar

Parmesankräm:

2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 st cannellinibönor 400 g
1.5 dl parmesanost finriven
1 dl crème fraîche
salt peppar

Primörsallad:

500 g färskpotatis
250 g knippmorötter
6 st schalottenlökar
250 g grön sparris
1 msk olivolja
8 st rädisor
1 msk honung
2 msk vit balsamvinäger

Gör så här

1
Marinad: Skala och hacka vitlöken. Blanda vitlök, citronskal och -saft, olja och hackad salvia. Lägg kött och marinad i en plastpåse och marinera i kylen i minst 30 minuter.

2
Parmesankräm: Krossa vitlöksklyftorna lätt och stek dem i en stekpanna med olja tills de får färg. Skala vitlöksklyftorna. Skölj bönorna väl. Mixa bönor, vitlök, parmesanost och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.

3
Primörsallad: Tvätta och koka potatisen mjuk. Ansa morötterna och koka dem i 5 minuter. Skala löken. Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Stek löken i en stekpanna med olja. Lägg i sparrisen när löken börjar mjukna och stek i 5 minuter. Lägg i potatis, morötter och rädisor, honung och vinäger och fräs i 1 minut. Salta och peppra.

4
Ta upp köttet och torka av det. Salta och peppra. Grilla köttet runt om tills det fått fin färg. Grilla indirekt tills innertemperaturen är 58° för rosa kött. Låt vila i 10 minuter innan det skivas.

Scroll to Top