Du behöver
- 700 g laxfilé med skinn
- 1 msk flytande honung
- 1 msk citronsaft
- salt
- peppar
Hollandaise:
150 g smör
2 msk vatten
3 st äggulor
2 tsk citronsaft
10 st ramslöksblad
peppar
Sparris:
300 g grön sparris
1 msk olivolja
Servera med:
potatis kokt
rädisor
Ugn 225°
Gör så här
Såsen: Smält smöret på medelvärme och ställ åt sidan. Vispa ihop äggulor och vatten i en skål och ställ den i vattenbad. Vispa tills krämen tjocknar.
Ta skålen av vattenbadet och vispa i smöret i en tunn stråle. Bottensatsen ska inte komma med. Smaksätt såsen med citronsaft, finhackad ramslök och peppar.
Bryt av nedersta biten på sparrisen. Lägg den på plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Krydda med salt och peppar och baka i ugn i 15 minuter.
Krydda laxen med honung, citronsaft, salt och peppar. Grilla den med skinnsidan ner i knappt 10 minuter tills köttet är klart. Peta försiktigt med en gaffel.
Servera laxen med hollandaisesås, kokt potatis, rädisor och rostad sparris.