Du behöver
- 1 st kyckling hel
- 1 st citron skal och saft
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk rapsolja
- 2 msk japansk soja
- 2 tsk timjan
- salt peppar
Ostpotatis:
800 g färskpotatis
salt peppar
1 msk olivolja
1.5 dl ost riven smakrik
50 g smör
0.5 dl oregano hackad
Ugn: 225º
Gör så här
1
Blanda citronskal och -saft, finhackad vitlök, olja, soja, timjan, salt och peppar. Klipp upp kycklingen längs med ryggbenet och fläk ut den.
2
Gnid in kycklingen väl med kryddblandningen och grilla den indirekt i ca 30 minuter. Vänd ett par gånger. Kontrollera vid benet att kycklingen är klar.
3
Potatis: Skrubba potatisen och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med salt, peppar och olja, och baka i ugnen i 30 minuter.
4
Rör ihop ost, smör och oregano, och lägg en klick på varje potatis. Gratinera i 10 minuter. Servera till kycklingen.