Du behöver
- 1 st kyckling ca 1,3 kg
- 0.5 st citron
- 2 msk flingsalt och peppar
- 2 msk hackad rosmarin
- 2 st citroner
Baconlindad majs:
2 st förkokta majskolvar
140 g bacon
Bönkräm med tryffel:
1 burk vita bönor 410 g
1 dl turkisk yoghurt
1 st vitlöksklyfta
1 msk pressad citron
0.5 dl hackad basilika
1 tsk tryffelolja
salt och peppar
Gör så här
Lägg kycklingen med bröstet ner och klipp eller skär bort ryggbenet på båda sidor och ta bort det. Vänd kycklingen med bröstsidan upp och skär ett snitt i bröstbenet. Tryck till kycklingen så den blir platt. Gnid in kycklingen med citron. Stöt samman salt och rosmarin i en mortel och gnid in kycklingen med salt och peppar.
Grilla kycklingen med skinnet ner över glöden i ca 10 minuter tills den fått fin färg. Vänd kycklingen och grilla indirekt i ca 30 minuter tills innertemperaturen är 80°. Låt vila i 5 minuter och skär sedan upp kycklingen.
Dela citronerna och grilla ett par minuter med snittytan mot gallret. Dela varje majskolv i fyra bitar och linda baconskivor runt om. Grilla direkt runt om tills baconet fått fin färg.
Skölj bönorna väl. Mixa dem med yoghurt. Rör i riven vitlök, citronsaft, basilika och tryffelolja. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med citroner, majs och bönkräm.
Det här är ett smart tillagningsätt av kyckling. Kycklingen blir knaprig runt om och tillagningstiden minskas drastiskt.