RECEPT FRÅN HJ

Grillad hel fisk med fänkål och citron

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 st hela fiskar fjällade och urtagna à ca 750 g (t ex gös eller uer)
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk nystötta fänkålsfrön
  • salt och peppar
  • färska örtkvistar t ex dill eller timjan
  • 1 st citron skivad

Gör så här

1

Skölj fiskarna i kallt vatten och torka. Skåra dem på 3 ställen på varje sida med vass kniv.

2

Krydda fisken inuti och i skårorna med olivolja, fänkålsfrö, salt och peppar. Lägg örtkvistar och citronskivor i buken.

3

Grilla fisken över glöd, cirka 10 minuter på varje sida.


Kommentar:
Det kan inte bli enklare än att lägga den hela fisken på grillen. Tänk bara på att låta den grilla klart så att skinnet blir krispigt innan den vänds. Den fräscha salsa verden med örter, citron och vitlök är en favoritsås till grillad fisk under sommaren.

Recept